Anglija je na Euro 2024 na vrhu skupine, a ji ni uspelo doseči zadetka, saj se je Slovenija uvrstila v izločilne boje

catcherbbs

Administrator
Staff member
Anglija se je uvrstila na vrh skupine za Euro 2024, vendar ji ni uspelo navdušiti z brezglavim remijem proti Sloveniji, ki je razočaral njene navijače. Gareth Southgate bo pod večjim drobnogledom, saj je Anglija na dosedanjih treh tekmah v skupini dosegla le dva gola. Poceni Slovenija nogometni dresi se je veselila, saj si je zagotovila napredovanje v zadnjih 16 tekem. Kljub remiju imajo zagotovljeno mesto v izločilnih bojih.


Anglija je po brezglavem remiju s Slovenijo zasedla vrh skupine C na Euru 2024, kar ne bo pomagalo odpraviti dvomov, ki obkrožajo ekipo Garetha Southgata.


Bukayo Saka je v prvem polčasu prejel gol, potem ko je bil Phil Foden v očitnem ofsajdu, preden mu je podal žogo, vendar so bile takšne priložnosti redke in Anglija je potrebovala 30. minuto, da je sploh uspela streljati na gol.


Kobbie Mainoo, ki je ob odmoru zamenjal Conorja Gallagherja, je v angleško igro vnesel nekaj več hitrosti, vendar je Angležem še vedno primanjkovalo zagnanosti in niso mogli zlomiti disciplinirane in marljive slovenske ekipe, ki je vedela, da ji bo za napredovanje v izločilne boje zadoščala že točka.


Slovenija se je proti koncu raje potrudila za remi, kot da bi si prizadevala za prvo zmago na evropskih prvenstvih, kar je Angliji še dodatno otežilo nalogo. Nadomeščajoči Cole Palmer je imel v sodnikovem dodatku dobro priložnost, vendar je streljal preblizu vratarja.

Anglija je na Euro 2024 na vrhu skupine, a ji ni uspelo doseči zadetka, saj se je Slovenija uvrstila v izločilne boje
Nasprotniki Anglije v zadnji šestnajsterici še niso potrjeni, možni nasprotniki pa so Nizozemci. Anglija je zdaj na nasprotni strani žreba kot Nemčija, Španija, Portugalska in Francija, zato se z nobenim od teh držav ne more srečati do finala.


Gallagher je v edini angleški menjavi zamenjal Trenta Alexandra-Arnolda, vendar to ni imelo želenega učinka. Anglija otroški nogometni dresi je žogo premikala počasi, nihče od Gallagherja, Declana Ricea in Juda Bellinghama pa ni mogel narekovati poteka igre.


To, da je bil Gallagher ob odmoru odstranjen in zamenjan s Kobbiejem Mainoojem, je pokazalo Southgateovo nezadovoljstvo z njegovo zadnjo kombinacijo sredine igrišča.


Po prihodu Mainooja so se stvari za kratek čas izboljšale. Bil je bolj zaposlen od Gallagherja, Angliji je dal navidezno iskrico in bi se lahko uvrstil v začetno postavo za tekmo z Anglijo, ki bo končnica 16. kroga. A tudi v drugem polčasu si je bilo treba še veliko želeti.


Tako kot Mainoo je bil tudi Palmer na klopi zelo dober in morda bo zdaj lahko začel tudi tekmo izločilnih bojev v nedeljo.


Foden je bil s svojim gibanjem najbolj prodoren med angleškimi napadalci. Debata o angleškem levem boku se bo še naprej vrtela, vendar je Foden pokazal svojo vrednost za ekipo, ne glede na to Spletni Nogometni dresi, na katerem položaju igra.
 
Back
Top