Flere endringer på Mbappés ansiktsmaske, da Frankrikes EM-problemer vedvarer

catcherbbs

Administrator
Staff member
Kylian Mbappé har hatt flere masker enn mål i EM.


Frankrikes kaptein sliter med det perifere synet i maskene som ble satt på for å beskytte den brukne nesen hans fra åpningskampen i EM 2024.


Mandag hadde han på seg en tredje maske i 1-0-seieren mot Belgia i åttedelsfinalen. Spissen klarte ikke å treffe målet på fem forsøk mot Belgia drakt kvinner.


Han har bare scoret ett mål i turneringen.


"Du har svetteaspektet, og vi vet at han kan få svette i øynene. Han begynner å bli vant til det, men det kan påvirke synet hans," sa trener Didier Deschamps. "Alt foran ham er bra, men det er en forsinkelse i det perifere synet hans."


Mbappé brakk nesen i en luftkollisjon med østerrikske Kevin Danso, og har beskrevet opplevelsen med masken som "en absolutt skrekk".

Flere endringer på Mbappés ansiktsmaske, da Frankrikes EM-problemer vedvarer
Hans eneste scoring så langt var et straffespark mot Polen. "Jeg så folk, men jeg hadde følelsen av at det ikke var jeg som spilte", sa han etter den kampen.


Mbappé ble opprinnelig utstyrt med en spesiallaget maske som var designet i fargene til det franske flagget. Men UEFAs regler sier at beskyttelsesutstyret må ha én farge, og han byttet til en helsvart versjon mot Polen.


Til utslagskampen mot Belgia byttet han igjen til en versjon som så ut til å være mer tilpasset ansiktskonturene hans. Den hadde også mer ventilasjon enn de tidligere maskene, og ble holdt på med én stropp i stedet for to.


Men det så ikke ut til å utgjøre noen stor forskjell, og Billige Mbappé drakt skudd gikk ofte langt utenfor.


Det kan bli et problem for Real Madrid hvis Mbappé fortsatt trenger maske i starten av neste sesong, etter at han fullførte overgangen til den spanske giganten i forrige måned.


Før det har Mbappé og Frankrike en kvartfinale mot Cristiano Ronaldos Portugal på fredag.


Det er første gang Mbappé har tatt seg så langt i et EM, da Frankrike Marokko Fotballdrakt tapte for Sveits etter straffesparkkonkurranse i åttedelsfinalene i 2021.
 
Back
Top